onsdag den 13. februar 2013

Berlin, Jivamukti Yoga & Satsang.

Den 13. august 2010 satte jeg for første gang mine bare yogafødder i et Jivamukti Yoga studie. Min blomstrende kærlighed til netop denne smukke form for yoga havde den græsk/tyske Jivamukti Yogalærer Petros Haffenrichter allerede banet vejen for måneden forinden på Ängsbacka Yoga Festival i Sverige - mere om mødet med denne græske gud og tyske maskine samt mit fremtidige og formentlig livslange yoga-kærlighedseventyr på et andet tidspunkt i et andet blogindlæg.

Denne dag i august befandt jeg mig i Berlin, sammen med min yogalærer og kollega Mark Ray (flowyoga.dk), for at deltage i weekendens workshops med Sri Yogi Dharma Mittra. En ældre brasiliansk guru med humor og selvironi i bedste behold - og med en undervisningspraksis i det ypperste højsæde. Mødet med ham og hans vidtrækkende anekdoter om yoga og livet i særdeleshed satte sine spor i mig til evig tid. Men hvad der gjorde endnu mere indtryk på mig i løbet af dagen var mødet med Jivamukti Yoga studiet i Berlins Mitte.

Forestil dig at træde ind i helt fremmede lokaler med en masse fremmede mennesker og mærke, at din vejrtrækning ændrer sig blot ved tilstedeværelsen i de stilistisk smukke rum og i nærværet med de andre mennesker, som bevæger sig rundt i disse rum. Ikke til en mere hektisk vejrtrækning, fordi det hele føles ukendt og du ikke ved, hvor du skal gøre af dig selv. Derimod til en mere rolig, dyb og intens vejrtrækning, fordi du er kommet til det helt rigtige sted. Du er kommet hjem. Dette var min egen oplevelse af at træde ind i det første af de nu to fantastiske Jivamukti Yoga studier i Berlin.

Siden dette møde med studiet i Mitte, som er placeret i en stille baggård med diskrete skilte udenfor - men som alle i området alligevel kender til - har jeg haft fornøjelsen af at introducere stedet for flere af mine nærmeste. Tanja Ottesen (yogabliss.dk) og jeg drog året efter mod selvsamme studie for at møde vores kommende lærermestre Sharon Gannon og David Life for første gang. Og endnu engang var mødet med studiets energi dragende og bidrog til en følelse af længsel efter mere.

Efter at have bevæget mig på diverse yogamåtter i studierne situeret i NYC og London, som begge er helt fantastiske og unikke steder, der absolut må opleves, må jeg til stadighed nævne Jivamukti Yoga Berlin som et af de steder, hvor min kærlighed til yogaen og dens enorme skønhed bliver præsenteret i de smukkeste rammer. Og altid iblandt varme og givende mennesker.

I efteråret 2012, et halvt års tid efter selv at være blevet uddannet Jivamukti Yogalærer hos elskede Sharonji og Davidji, befandt jeg mig endnu engang på yogamåtten i en af de smukke sale i Berlin. Og denne gang med en fire måneder lille dreng sparkende rundt indeni maven samt min elskede kæreste og en skøn veninde ved min side. Atter oplevede jeg, at andre reagerede, nøjagtig som jeg på at være i dette unikke fælleskab i disse rammer. Intensitet, nærvær, indsigt, varme og ro faldt over alle tre medbragte besøgende, fra den yngste til den ældste.

En sen aftentime, efter to timers undervisning af Jivamukti Yogalærer Jai Suigrim fra NYC, slentrede min kæreste og jeg gennem Berlins gader og talte om, at den følelse, som vi begge mærkede i kroppen og sindet lige nu, lige her - den ville vi ønske, at mange flere mennesker fik glæde af. Og min initiativrige kæreste gik herefter sammen med mig i gang med at brainstorme på, hvordan dette ønske kunne føres ud i livet. Det blev til mange gode tanker og idéer.

Her fire måneder efter, at de første frø blev sået, har Tanja Ottesen og jeg gjort forarbejdet til, at 'Urban Yoga Retreat i Berlin' bliver en realitet den 26.-29. september 2013. Vi tilbyder en fantastisk mulighed for at opleve Berlin, Jivamukti Yoga og Satsang. En forlænget weekend sammen med andre yogainteressede til en af mine absolutte yndlingsbyer, ubegrænset adgang til Jivamukti Yoga studierne i Mitte og Kreuzberg, masterclasses med Tanja og jeg samt logi og morgenmads-buffet på et hostel i en af de mest interessante og charmerende bydele af Berlin, Prenzlauerberg.

Her er nogle af de oplevelser, som vi vil sørge for at give videre til jer:


PRIS
3.200 kr.

INKLUDERET
- 3 overnatninger på St. Christopher's Hostel i Mitte i 6-sengs værelser
- Unlimited Yoga adgangskort til Jivamukti Yoga Berlin: Mitte og Kreuzberg
- 2 x Master Classes med Tanja Ottesen og Louise Justesen
- Morgenmad buffet fredag-søndag
- Vegansk middag lørdag aften
- Skridsikkert håndklæde til yogamåtte

IKKE INKLUDERET
- Fly billet
- Transport i Berlin
- Frokost
- Aftensmad torsdag og fredag

Husk, at en flybillet til Berlin kan fås til stort set ingen penge, hvis du booker den i god tid. Det skal i denne sammenhæng nævnes, at der afholdes Berlin Marathon i samme weekend, så 'god tid' betyder måske lidt før end normalt.

Der er et begrænset antal pladser og sælges efter først-til-mølle princippet.

Mere info vil løbende blive posteret ud via FB-begivenheden 'Urban Yoga Reatreat i Berlin':
http://www.facebook.com/events/110725729108455/?ref=ts&fref=ts

Utrolig mange ord er nu sendt ud i æteren til jer - opfordringen er hermed: Tag med og lad os nyde Jivamukti Yoga og Berlin sammen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar